Tak jsem celkem čekala, že situace bude letos před volbami vyhrocená. Že se jednotliví lídři různých politických stran budou zas předvádět, plivat po sobě a házet ostrá slova (a demonstranti a "buřiči" na volebních mítincích případně i něco jiného, třeba vajíčka, že:)) Tedy - nic nového pod sluncem.

Co už jsem tolik nečekala je, že stejně tak po sobě budou házet šípy slov a komentářů uživatelé signálů (i když - po tolika zkušenostech absurdních diskuzí o hloupostech a slovíčkaření, čemu se vlastně divím, že?). A sice - signály jsou stránkami KŘESŤANSKÉ mládeže (hm, ne že by to bylo vždy vidět:)) a jako takové samozřejmě mají přemíru uživatelů, kteří budou volit tu jedinou stranu u nás, která má v názvu slovo "křesťanská" (alespoň nevím o tom, že by byla ještě nějaká další strana s "křesťanská" v názvu, možná nějaká maličká, co ji neznám). To mě nepřekvapuje a ani netvrdím, že KDU je strana špatná nebo že by křesťanská nebyla. Určitě je křesťanštější (dá-li se použít takového slova) než třeba KSČM, že.
Co už mě ovšem tak trochu překvapilo je to, jak velká vlna odporu a nevraživosti se zvedla proti těm, kteří se tu nebáli otevřeně přiznat, že tuto stranu letos volit nebudou. Rázem se našla spousta lidí chytřejších než naši biskupové a "papežštějších než papež", kteří se nám tu snaží vsugerovat, že nevolit KDU je hříchem, nebo snad dokonce velkým hříchem a že nejsme správní křesťané, když volíme někoho jiného a pomalu by nás snad chtěli vyobcovat z církve, zajdeme-li do extrému.

Hmm... a tomu vy říkáte KŘESŤANSKÉ chování? Ani můj kněz by se mi neodvážil něco takového tvrdit. Já otevřeně říkám, že KDU nevolím. Volím jinou stranu (kdo už četl nějaké moje komentáře tak ví, že TOP 09, já se za to nestydím), ale tu nikomu NEVNUCUJU. Ani se nesnažím nikoho přesvědčit, že je jeho volba špatná. Žijeme ve svobodném státě a ve svobodné víře, ne v nějaké diktatuře, kde by za nás vhodili volební lístky do uren naši biskupové. Ti nám poslali k volbám pastýřský list, mimochodem moc pěkný... a četl v něm snad někdo: Volte KDU, nebo s vámi církev zatočí? Nebo kdo nevolí KDU, není křesťanem?

Pro mě za mě, volte je. Pokud víte, PROČ je chcete volit a je to pro vás ta správná volba, tak je volte. Pokud ne, volte někoho jiného, podle libosti. Ale přestaňte nám tady vnucovat, že máte patent na pravdu a že existuje jediná správná volba. S tím nemůžu a nikdy nebudu souhlasit. Protože každý má právo na tu svou, ať bude jaká chce, pokud bude jeho, a ne třeba jeho kámoše nebo bratra,sestry apod.

P.S.: A jestli mi zas někdo bude chtít psát, že jsem vedle jak ta jedle a mám jít volit jedině KDU, tak si může ušetřit práci: Nepůjdu. Po tom, co jsem tady zažila taky možná už nikdy. Jestli jsem někdy váhala, že jim ještě dám hlas, tak debaty na signálech mi je natolik znechutily, že i kdybych nevěděla koho volit, tak jedno vím jistě: KSČM, ČSSD, SZ a KDU to určitě nebude. To už bych radši volila Pirátskou stranu...