Ono se řekne: hlídat děti... tušíte ale vůbec, kolik profesí všech druhů se skrývá pod tím jediným slovem "chůva"? (Ti, kdo mají své/cizí děti na starosti, dobře vědí... Ti, kdo nemají, nechť se diví a počítají s Ňiňou:))
No jen si vemte, kolik rekvalifikačních kurzů by bylo potřeba na to, co vás donutí naučit dvě malé děti (no ono i jedno by na to stačilo:)) a jaké profese Ňina za tu dobu, co je v Praze, více či méně úspěšně zvládá:

1. Ňina - tlumočník
Zkusili jste někdy poslouchat text v jazyku, se kterým jste nikdy nepřišli do styku a kterému vůbec nerozumíte? A navíc v takovém, ke kterém nejsou vydané žádné konverzace, slovníky ani nic podobného? Jediná příručka, která je k němu dosažitelná, jsou dva živé exempláře touto řečí mluvícího národa a jediným kvalifikovaným učitelem život...:) Zvládat pochopit, kterou z věcí dítě chce, když má stejná pojmenování pro čtyři naprosto odlišné předměty, to dá pane fušku. Simultánní překlad hadra:)
2. Ňina - malíř
Jakmile se dětem dostane poprvé do ruky pastelka, máte o zábavu postaráno. Někdo by měl velmi rychle vydat učebnici kreslení pro maminky a chůvy aneb jak nakreslit i věci složité jednoduchým a pro děti pochopitelným způsobem:) I když teda Ňině se zatím daří nakreslit to, co děti chtějí a tak, že to poznají, což lze považovat za velký úspěch:)
Jen tak pro představu vám sem hodím seznam malířských děl, která má Ňina zatím na kontě: čiči (asi 50x), dak, kiti, bvúa, mak piší, bota bota, kak, aba, voda, kos, nek, váá, kačí, můd, moc', ššš, sss, mama, tata, babi, děda, Ňina, šáša, kuk, pes, be, bibi, koch, míč, m-k, u-aa, veký, bus, mimi, myš. (pokud by vám dělalo problém představit si pod některým názvem konkrétní věc, můžete zkusit hádat:) případně ráda přetlumočím:)) 
3.Ňina - soudce
Rozsoudit nastálé rozepře k oboustranné spokojenosti a také udělit odpovídající tresty, to není vždycky lehké... Zvlášť když máte pouze dva svědky, kteří svědčí navzájem proti sobě:) ("Kdo to udělal???" "Tuta!" "Něě, něe, Tuta ně, Teka!":))
4.Ňina - architekt a stavitel v jednom
No řekněte, naprojektovat a postavit pořádnou a stabilní ovčí farmu, to není jenom tak. Je zapotřebí sehnat materiál, vybudovat základy, zajistit dostatečný počet kusů skotu...:) A to nemluvím o všech těch hradech, věžích a mrakodrapech a papírových lodích a parnících...
5.Ňina - kulturista a sportovec
Není lepšího procvičování svalů pažních a já nevím jakých, než milionkrát za den zvedat, sundávat a přenášet dvě takové závaží...zvlášť když to jedno váží už snad deset nebo kolik kilo a vy máte ani ne padesát... A transportovat několikrát za den takové těžké děcko do umyvadla umýt špinavý zadek, to je panečku posilování:) Navíc není lepšího procvičování svalů břišních a stehenních a dalších, než když vám po břiše skáčou dva rozdovádění "drobečci" nebo musíte dělat houpy houpy, letadýlka a vím já co si děti ještě vymyslí...
Krom posilování jsou samozřejmě také v provozu vaše běhy, honit děti po bytě a po parku také není trénink k zahození:)
6.Ňina - hledač pokladů
Naprostá nutnost. Dokud nemá Tuta svoji ovečku a Teka svoje mimi, nezačne se papat, nejde se spinkat, nejde de facto nic. Sledovat neustálý pohyb hraček za běžného chodu domácnosti je nemožné (pokud nemáte oči i na zádech:)), tudíž je zcela nezbytné je v co nejkratším možném čase potom najít a přinést. A jelikož něco jako detektor hraček ještě nebylo vynalezeno, zbývá veškerá práce na lidský faktor. A to ještě ovečka a mimi mají přijatelnou velikost... Hledat kostičku domina, chybějící dílek skládačky čiči nebo mámu z lega (ta byla v botě pod topením) už je mnohem silnější kafe:) 
7.Ňina - krotitel dravé zvěře
Zkoušeli jste někdy nacpat chobotnici do síťovky nebo nakrmit dva rozzuřené tygry? I tak to může vypadat, pokud se pokoušíte obléct děti na procházku nebo ty dvě zlatíčka nakrmit... Nenechte se mýlit rozdílem velikostí dětí a tygrů...zuby mají taky a krom toho velmi silné hlasivky a často pěkně zákeřné a záškodnické nápady. Takže kalhoty od mléka, nudle ve vlasech a otisk zubů na hřbetu ruky jsou vlastně ještě dobrá bilance:)
8.Ňina - učitel
Na prvním stupni to byl její sen, stát se učitelkou, teď se splnil... Vysvětlovat neustále dokola že ta kostka, kterou Teka drží v ruce, je "modá" a ne "žutá", že mimi je růžové a ne "bíjé" je někdy o nervy:) Ale děti se umí odměnit. Teka už třídí kostky podle barev jako nic, omylnost u "bíjé" už činí asi jen 10% a dokonce už poznáme, kdy jsou věci "da" (tzn 2) a kdy je jich "moc" (tzn >2:))
9.Ňina - zpěvák a tanečník
Snad nikdy za život člověk neodezpívá tolik lidových písní, jako když se stará o caparty. Chce to mít široký repertoár, který ale bude mít dostatek písniček, obsahujících slova, která už známe, aby se děti mohly zapojit (naše oblíbené jsou Až já budu velká, Čížečku čížečku, Mámo, táto, v komoře je myš, Šly panenky silnicí atd.) Když je umíte i ukazovat, ještě líp:) Aneb náš hit: Máma mi dala korunu, abych koupil rybu... Naposled to dopadlo tak, že ukazovali Ňina s Obim a děti se dívaly a smály...:)
A taky je důležité mít aspoň trochu pohybové nadání, minimálně na "kojo kojo" a vydržet dýl než jedno kolo aniž by se vám zamotala hlava:)
10.Ňina - kouzelník
No jen si vemte, když se například děti rozeběhnou každé na jinou stranu, a vy máte běžet najednou za oběma a chytit je, než si něco udělají... Nebo dávat pozor na dvě děti jdoucí do schodů, když jedno je na schodě prvním, zatímco druhé už na osmém a navíc jdou každá po jiné straně... Nebo zároveň vařit rýži, míchat zeleninu, loupat a krájet jablko a rozsoudit děti, které se bijí o misku... Nebo dát děti na nočníky, přinést každému jeho oblíbenou hračku, která se momentálně nachází neznámo kde, uklidit brajgl v kuchyni a ještě nespálit buchty v troubě a to vše samozřejmě zaráz... No pak už přichází na řadu jedině magie:)

Tak, to by pro dnešek stačilo. Rozhodně to není všechno (psát by se dalo dál, jako: Ňina-kuchařka a pekařka, Ňina-uklízečka, Ňina-čtenářka a vypravěčka, Ňina-švadlena, Ňina-ošetřovatelka,...), ale myslím, že pro obrázek to stačí a pak, 10 je takové pěkné číslo:)