Praktická příručka pro maminky a vychovatelky "Jak ošetřit dětem rány bez velkého křiku" - tak to je to, co mi chybí:) Nicméně kde není dostupná literatura, musí si člověk vystačit s vlastním důvtipem.
Není to tak dávno, co jsme se procházeli v parku a v rámci velkého těšení na houpačky a zvýšování rychlosti nepřímo úměrně vzdálenosti zmiňovaných houpaček došlo k nevyhnutelnému - Tuta se těsně před brankou na hřiště rozmázla na šutráku... Naštěstí to odneslo jenom koleno, i tak bylo řevu víc než dost, ale "houpy houpy" situaci zachránily. No zachránily - asi na 10 minut. Pak už bylo jen "bojí bojí" a muselo se jít domů (teda kus cesty musela Ňina Tutu i nést, protože odmítala se svým zraněním jít po svých). Doma pak přišel problém, jak nešťastné dítě, které po operaci vymývání a dezinfikování kolene řvalo jako tur, utišit. Po usilovném hledání se naštěstí Ňině podařilo najít kus náplasti, nešťastné koleno zalepit a použít vodu na lžičce jako "placebokapky". V kombinaci s dudlem fungovaly skvěle:) Samozřejmě musela dostat i Teka, protože co má jedno dvojče, druhé musí mít bezpodmínečně taky. A šlo se dělat hají.

Den nato, se zalepenými koleny, šly děti s Ňinou do parku... Prošli jsme se, udělali houpy houpy, a když jdeme zpátky...to byste neuhodli:) Tuta se natíhla na štěrku a rozbila si druhé koleno...nebýt jejího řevu a toho, že jsem pak to závaží musela nést celou cestu domů i do schodů, začala bych se tomu i smát...:)
Doma provedla Ňina stejnou proceduru jako den předtím, zavolala mámě do páce, ať se cestou staví v lékarně a veme nějaké náplasti a děsila se, co přijde zítra...

Naštěstí se potom už žádné větší karamboly neodehrály, tak akorát holky chodily pár dní s náplastí na koleně (s takovou hezkou, s Garfieldem:))
A když už jsme u těch úrazů, evokovalo to ve mně ještě jednu vzpomínku...aneb kterak léčí bolístky samy děti:) To se onehda Teka při hře praštila do nějaké krabice a bylo: "au" A protože já jsem byla vedle a ona nevěděla, že ji vidím, udělala: "fúfú" a spokojeně prohlásila: "bojí nění..." a pokračovala ve hře:)
Tak až vás bude něco bolet, udělejte si fúfú, řekněte si, že bojí něni a třeba to opravdu přestane:-)