Nevíš jak dál? Máš pochybnosti o svém rozhodnutí? Neboj se Boha zeptat!


 

Znáte to...
Obyčejný den obyčejného človíčka:
15:12 Jsem si naprosto jistá, že to, co teď dělám, je správné.
15:16 Hm, musím se zeptat Ireny (Hanky, Pavly, Mirka,...dosaď si sám:)) co si o tom myslí.
17:02 No tak mi moc teda nepomohli. Mám vlastně víc pochybností než předtím.
17:23 Ale jo, určitě je to správné!
17:25 Anebo není???
19:54 Musím se už konečně rozhodnout a udělat první krok!
23:11 Nemůžu spát... pořád mi to vrtá hlavou... Co mám do háje dělat???

Dosaďte si jakoukoli situaci, kdy se vám nabízí 2 a více možností a nesnažte se mi namluvit, že žádnou takovou ve svém životě nemáte:) Někdy je to vážně těžké. Zvlášť pro člověka, který se snaží i jakýmsi způsobem "žit správně" a ptá se: "Je to Pane tvá vůle?" A místo kýženého "ano" nebo "ne, v žádném případě" slyší jen bublání polívky na plotně, zvonění tramvaje (případně šaliny, pokud se zrovna nachází v Brně:)), štěkání sousedovic psa (v horším případě sousedky) nebo odbíjení kostelních zvonů. Stále a všude se ptáme, stále, všude a u všech hledáme odpovědi na to, jestli to, co děláme, je správné. A nikdy a nikde a nikdo není schopen nám dokonale odpovědět... Ha, asi jsi na Někoho zapomněla! Někdo se přece jen najde, kdo tu odpověď zná, a není to jen tak "někdo":) Jenže, jak tu odpověď poznat, když se mi nezjevuje žádný hořící keř ani ohnivý nebo oblačný sloup, tím méně archanděl Gabriel?

Existuje na to jeden "fígl":) A dokonce nám ho poradil sám Bůh, jen kdyby se nám chtělo číst tu zprávu, kterou nám poslal, nejen s otevřenýma očima, ale taky srdcem. Já ho objevila až díky Marii Svatošové a její knížce Náhody a náhodičky (mimochodem, je tenká, je čtivá, je povzbuzující, je skvělá:) samozřejmě teď mluvím o té knížce:) Doporučuju k přečtení). Taky řeší občas takové věci... A jak? Žádá od Boha znamení jako Gedeon. Gedeon, když si nebyl jistý, prosil Boha o znamení - rozprostřel rouno a chtěl, aby bylo suché a všude jinde byla rosa a obráceně. (Kniha Soudců, 6.kapitola) A Hospodin tak učinil, aby si byl Gedeon jistý.
Ha, jak prosté! A Marie Svatošová má zkušenosti podobné. Když neví, prosí Boha o znamení, o konkrétní znamení - tak jsem to zkusila taky, a ono to vážně funguje! Samozřejmě jsem nikde nelítala s ovčím rounem:)) Ale žádala jsem o konkrétní znamení ve stylu: "Jestli Pane chceš, abych udělala toto a toto, tak ... " Samozřejmě že i po tom, co kýžené znamení přijde, můžou přijít pochybnosti, zda jste to pochopili správně. Ale je důležité se nebát a jít do toho s Hospodinem, jako Gedeon.

A ještě jednu věc jsem zjistila... nepřejte si nějaké znamení, ze kterého byste měli prospěch (Gedeon mohl mít asi těžko užitek pro sebe z toho, že mu zmokne ovčí rouno...) Nefunguje to jako výherní automat stylu: "Pane, jestli chceš, abych postoupil do dalšího ročníku, tak dej, ať tu písemku napíšu i když se vůbec nebudu učit a místo toho půjdu do kina...:)
Tak přiložte ruku k dílu, rozprostřete svoje rouno a... S Pánem Bohem:)