Ve spoustě rodin jsou spory o to, kdo má být právoplatnou hlavou rodiny, zda manžel či manželka. U tety je v tom jasno - jsou to děti:)


 

Ano, byť se to zdá být jakkoli absurdní, i (téměř) tříleté dítě může být hlavou celé rodiny. Zvlášť, pokud jsou dvě, čímž ruší početní převahu mámy s tátou v případě jedináčků. I když - jen tak mezi námi - ony mají tu převahu stejně, i když započítáme do dospělých Ňinu, která už je jimi považována za součást rodiny:) No posuďte sami:

Situace: Ňina přichází na ranní šichtu, máma odchází do práce, táta (který pracoval do pozdních nočních - nebo brzkých ranních, chcete-li - hodin) spí v ložnici. 
Zuza při hře v kuchyni objevuje tátovy papuče, spojí si jedna a jedna, popadne je a už šupajdí do ložnice, směr spící táta. Stoupne si vedle postele, zamává papučema a volá mocným hlasem: "Táto, vstávat, už je jáno!! Tady máš bačkojy!" Táta otevře jedno oko, druhé oko, rezignuje, poděkuje za boty a vstává. Zuze kritickým pohledem zhodnotí jeho "spací trenky" a prohlásí: "Eště kajhoty!" Táta, jemuž rezolutní dcera nedává jedinou šanci na odpor, míří pro kalhoty a poté na toaletu. Což bylo nejspíše narušením plánu ranního vstávání, neboť Zuze okamžitě zahajuje pátrací akci. Nejprve nakoukne do koupelny: "Táto, seš v koupejně?" Jelikož tato volba nebyla správná, míří už zcela neomylně ke dveřím na záchod a volá: "Táto, seš tam?" Když táta po chvíli vyjde ven, už je pro něj připraven další rozkaz: "Teď do koupejny umýt..." A pro větší důraz je slovní příkaz doprovázen ještě strkáním rukou.
A pak že muž je hlavou rodiny:)

Podobně nekompromisním způsobem naplánovaly děti budoucnost celé rodině.
Když se s nimi Ňina vracela z parku, všimly si popelnic před domem a rozvinuly debatu na téma odpad. Po vysvětlení, že odpadky, které doma házíme do koše, nosí pak táta nebo máma do popelnice a tu potom popeláři vysypou do velkého auta a odvezou  na skládku, se nejprve rozhodly, že až budou velké, budou jim v tom pomáhat. Když však chtěly zapojit i Ňinu, ta se preventivně bránila tím, že z ní bude matematik - tj. bude celý den počítat. Proto následující den vypadala vize budoucnosti takto:
"Ňina bude počítat. Tejka bude počítat s Ňinou, Jusanka taky. Máma bude židič auta popejášů. " "A co bude dělat táta?" "Táta bude spinkat."

Takže pokud si někdo nevíte rady se svým budoucím povoláním, přijďte se zeptat na radu. Mám za to, že Tejka a Jusa budou mít něco hezkého a praktického připraveno i pro vás:)