K letošnímu svátku matek jsem dostala od manžela ten nejlepší dárek, jaký si jenom matka může přát. Víkend, který jsem mohla strávit, jako bych vůbec žádnou matkou nebyla.


 

Úderem 18. hodiny páteční si vzal manžel dceru na starost a skoro mě vyhodil z domu, abych si užila “bezdětnosti”. Měla jsem před sebou celý víkend svobody - necelé tři dny, kdy nebudu muset řešit, jestli má dcera hlad, žízeň, plnou plenu nebo se prostě rozčiluje jen tak z principu či z nudy. Víkend snů pro (snad) každou matku, tím spíše pro matku dítěte, o které je potřeba pečovat neustále jako o miminko, i když jiné děti v jeho věku už běhají, mluví, svačí rohlík tak, že jej chytnou do ruky a ukusují a třeba už ani nepotřebují plenky.

Neumím ani popsat ten osvobozující pocit, když jsem to všechno mohla na chvíli pustit z hlavy a vydat se k přehradě. Dát si s kamarádem vynikající langoš a pak spolu s dalšími přáteli u radlera sledovat zápas našeho hokejového mužstva proti týmu Ruska. Naše výhra už pak byla jen třešničkou na dortu.

V sobotu jsme se s týmiž přáteli vydali na prohlídku zámku v Rosicích, vylezli na rozhlednu Alfonse Muchy v Ivančicích a střihli si malý okruh lesem k viaduktu a zpátky. V místní hospůdce pověčeřeli utopence u druhé poloviny první třetiny zápasu proti Lotyšsku a na poslední třetinu už se přemístili k přátelům do bytu, kde jsme po napínavém hokeji pokračovali neméně napínavou deskovkou a pak při láhvi dobrého vína řešili zásadní problémy lidské civilizace skoro do svítání:)

V neděli jsme si dopřáli pozdní budíček a kulisu k pozdní snídani (mimochodem výborné) nám dělalo Ledové království. Po takové dávce romantiky už byl čas na přípravu oběda, který byl taktéž vynikající. Pak už jen odpolední kávička a další dávka deskovek a vzhůru zpátky k rodině.

Autor fotografie: Anthony J

Musím říct, že to byl víkend all inclusive. Bylo v něm naprosto vše, čeho jsem si užívala ještě za svobodných a hlavně bezdětných časů... Kultura, turistika, sledování hokeje, deskovky, dlouhé noční rozhovory, dobré jídlo, dobré pití, dobří přátelé, a v neposlední řadě i dobré víno:)

Mám prostě skvělého muže. Děkuju.