Poslední dobou je můj blog tak trochu chudák. Ne, že by chyběla témata. A vlastně nechybí ani chuť psát, jen se většinou dostavuje v okamžicích, kdy je třeba dělat něco naléhavějšího... Tak aspoň krátce o tom, jak nám bylo o prázdninách 2018.


 

V první řadě nám bylo horko - což asi nikoho moc nepřekvapí. Co překvapilo nás, bylo, že se to horko i v té naší králíkárně dalo nějak rozumně snést. Stačilo prostě přes den nevystrčit nos, dopřávat si ochlazující sprchu a procházet se až navečer u rybníka...

... nebo odjet na Vysočinu na chalupu, která má klimatizaci v podobě asi metrových kamenných zdí:)
Na chalupě nám vůbec bylo moc hezky, strávili jsme tam příjemný týden s rodinou mé sestry, sestřenicemi a pár dní i s rodinou mého bratra. Stihli jsme výlet na Dářko (dokonce dvakrát), romantickou procházku za zvuku gripenů nad hlavami, grilování i večery deskových her. 

Nemohla chybět ani tradiční návštěva mé rodné vísky. I když už jsem papírově Brňačka, srdcem asi nikdy nepřestanu být "Valach jak poleno" a tak mě návraty do míst mého dětství těší. Co už mě tolik netěší, je fakt, že dům mých rodičů je všechno, jen ne bezbariérový, takže se nanosím násobně víc než normálně. Kompenzací jsou mi ale klidná podvečerní posezení pod třešněmi nebo rodinné sešlosti u plápolajícího táboráku. 

A navštívíte-li jednu rodinu, vynechat tu druhou by byla ostuda, takže jsme zavítali i do blízkosti Boskovické brázdy. Kromě setkání s rodinou a prohlídky nového domku švagrové jsme stihli i výpravu na ostružiny.

Závěr prázdnin jsme pak měli zpestřený pěknou akcí Rané péče, kde jsme měli mj. možnost vyzkoušet s Moničkou hipoterapii. Zdá se ale, že tato disciplína naše dítě moc nenadchla. Mnohem víc se jí líbil řízek v restauraci ve Křtinách:))

Nakonec bych ještě ráda zmínila největší prázdninovou událost. Po několika měsících vyřizování a papírování nám v průběhu července šikovní řemeslníci nainstalovali do bytu stropní kolejnicový systém, takže v případě potřeby můžeme Moniku zvedat a přemísťovat pomocí tohoto systému a šetřit tak (nejen) záda. A za to jsem fakt ráda:))