Nevěřím, že svět vznikl náhodou. Tuším, že existuje Ten, kdo duším dal nádobu nádhernou. (píseň Víra, Adorare)


Upozornění: Následující text obsahuje zcela zjevnou a nijak neskrývanou reklamu na nové CD skupiny Adorare:) 

Je tomu přesně týden, co se mi CD Nech se vést dostalo do rukou. Ohlasy, které vzbudil koncert spojený s žehnáním, mou zvědavost vyšponovaly do podoby špagátu těsně před okamžikem prasknutí. A moje těšení bylo všechno, jenom ne zklamáno. Zrovna teď poslouchám zmíněné CD již poněkolikáté, a pořád se mi neohrálo a asi jen tak neohraje. Dělá mi společnost i při tak fádních činnostech, jako je vaření květáku nebo žehlení. Mým milým Adorárkům se podařilo vytvořit CD, při jehož poslechu písně baví, šokují i chytají za srdce. CD, které obsahuje řadu skvělých hudebních aranží koketujících s různými žánry a obsahujících řadu zajímavých momentů (např. zvuk trubky s dusítkem v písni Tichý hlas nebo tangový rytmus u Modlitby, nemluvě o nečekané akordeonové vsuvce:)). CD, kde jsou výborné vícehlasy i sólové zpěvy, kde jsou písně s hlubokými texty, nutící k zamyšlení. 

Ano, Adorare je přece jen do jisté míry má srdeční záležitost, vzhledem k mému několikaletému působení v tomto uskupení. Bylo mi líto, že při nahrávání tohoto nejnovějšího CD už jsem z časových důvodů nemohla být. Na druhou stranu jsem aspoň mohla být příjemně překvapená tím, co vzešlo z písní, které já znám jenom "z polotovarů". A nezbylo mi, než tleskat ve stoje...

Abych uzavřela parafrází písně zmíněné v počátku: Nevěřím, že toto CD vzniklo náhodou. Několik let jsem měla možnost pozorovat Adorare zevnitř, se všemi vzestupy a pády, kterými skupina procházela. A nevěřím, že by přetrvala tolik let a vydala CD v takové kvalitě, kdyby nebyla Božím dílem. Vždyť kdo by vsadil na to, že původně obyčejná schola z vesnice čítající cca 500 obyvatel, vyroste v něco takového?